Otvoritev prenovljenega Zdravstvenega doma

Spisal: | Datum: 09.04.2009

1. nikoli ne bom pozabil, kako hudo mi je bilo, ko sem prvič popoldne po poplavi stopil v prostore ZD. Uničeno je bilo 10 let dela in časa vloženga v ambulanto. Težje je bilo samo tistim, ki so bili med poplavo v ZD in tistim, ki so si komaj rešili svoja življenja. Vsem, ki so ta dan že bili v ZD, jim je odneslo avtomobile.

2. naslednji dan je bilo potrebno razmišljati drugače: kako odstraniti posledice? Najprej smo skupaj s sodelavci (tudi tistimi, ki jim je poplavilo, domove) pričeli odstranjevati posledice poplave, kasneje so se nam pridružili gasilci, vojaki in pa prostovoljci. Aktivno smo pričeli iskati donatorje, najprej za najnujnejšo pomoč, kasneje za obnovo ZD. Dr. Habjan je skupaj z Občino našel nadomestno lokacijo, g. Vastl pa je skupaj z mizarjem preuredil učilnice v kolikor toliko uporabne prostore. Ambulante so pričele delovati 14. dni po poplavi. Vsa zahvala župniku g. Proštu, da nas je vzel pod streho.

3. zaradi omejenega finančnega priliva donatorjev smo se odločili za prenovo ZD. Arhitekt Bojan Rihtaršič si je ob svetovanju g. Vastla in dr. Peterneljeve zamislil novo obliko ZD, ki si ga boste v končni obliki danes ogledali tudi sami.

4. vsak od prisotnih in odsotnih, ki je mozaik ZD vgradil kamenček, je postal del celote ZD. Omenjeni in neomenjeni boste ostali v naših srcih in smo Vam za Vaša dejanja hvaležni. Pomagali ste nam v najtežjih trenutkih.


Nazaj na novice


Produkcija PLAN e d.o.o. © 2008 Ambulanta Košir - Vse pravice pridržane!