Spisal: Plane Mesec | Datum: 06.10.2010

Spoštovani!  

Veterinarska uprava RS pričenja  jesensko akcijo cepljenja lisic proti steklini, ki jo opravlja predvsem zaradi varovanja ljudi pred to izredno nevarno boleznijo. Akcija bo trajala predvidoma do 15. novembra 2010. S položenimi vabami nameravaaktivno zaščititi populacijo lisic v slovenskih gozdovih ter tako preprečiti širjenje stekline.

 

Polaganje vab bodo na celotnem ozemlju Republike Slovenije opravljali piloti domačih športnih društev z višine 300 m, z zato posebej prirejenimi športnimi letali. Športna letala bodo med izvajanjem akcije letela z naslednjih letališč: Portorož, Murska Sobota, Letališče Jožeta Pučnika in Novo mesto; po potrebi bo vključeno tudi letališče v Slovenj Gradcu. Več si lahko preberete na spletni strani VURS( http://www.vurs.gov.si/).

 

V tem času je prepovedano prosto gibanje psov. Izjema so službeni psi.

Vaba je za pse neškodljiva in se z njo po zaužitju zagotovi le zaščita.

 

Po zahtevah Svetovne zdravstvene organizacije je potrebno vsak stik z vsebino vabe obravnavati kot ugriz stekle živali. Če pride vsebina vabe v stik s sluznico ali svežo rano, je potrebno to mesto dobro izprati, umiti z milom in nemudoma obiskati najbližjo antirabično ambulanto območnega zavoda za zdravstveno varstvo.

V prilogi si lahko preberete več v Priročniku  IVZ o preprečevanju stekline pri ljudeh, ki vam ga prilagamo v prilogi.

 

Prosimo vas, da o akciji seznanite vse zdravnike v vaši ustanovi. 

 

Za več informacij smo dostopni na številki 04 2017 160, izven delovnega časa ob delavnikih od 16.-19. ure in ob sobotah, nedeljah in praznikih od 8.-19. ure pa na številki 051 663 348.

 

Lepo  vas pozdravljam.

Andreja Krt Lah

 


Nazaj na aktualno


Produkcija PLAN e d.o.o. © 2008 Ambulanta Košir - Vse pravice pridržane!